Výhody alkalické vody pro zdraví

Alkalická voda a její výhody jsou jedním z novějších trendů, které se dostaly už i do přeplněného světa wellness a zdravého stravování.

Alkalická voda je voda, která byla ionizována, což znamená, že byla zvýšena hodnota pH vody. Hladina pH je číslo, které měří, jak je látka kyselá nebo zásaditá, na stupnici od 0 do 14. Například pokud je hladina 1, znamená to, že látka je velmi kyselá a pokud je 13, je velmi zásaditá. Alkalická voda má pH přibližně 8 nebo 9 a pH normální vody z kohoutku bývá většinou naměřeno 7, což je neutrální. Předpokládá se, že alkalická voda pomáhá lidem s nadměrnou kyselostí, protože pomáhá neutralizovat kyselinu v těle; díky své alkalické povaze. Tento proces neutralizace kyselin v těle pomáhá předcházet různým onemocněním.

Výhody alkalické vody pro zdraví 1
V Japonsku je tento přístroj brán jako lékařský přístroj umožňující využít s nízkým a vysokým PH pro rychlejší regeneraci a uzdravení pacientů.

Podle odborníka na výživu založeného na Bangalore, Dr. Anju Sooda, „Vaše tělo vylučuje hodně šťáv. Tyto šťávy v zásadě kyselé povahy. Pití alkalické vody kyselinu neutralizuje a to na nejméně 70% alkalické a 30% kyselé.“

Funguje teorie alkalické vody opravdu?

Podle Mayo Clinic je pravidelné pití alkalické vody pro většinu lidí nejlepší i protože neexistuje žádný vědecký důkaz, který by plně ověřoval tvrzení zastánců této vody.
Podle studie publikované v Annals of Otology, Rhinology & Laryngology, může alkalická voda s pH 8,8 pomoci uklidnit reflux kyseliny, protože vyšší pH zabíjí pepsin, enzym zapojený do rozkladu potravinových bílkovin a hlavní příčinu kyseliny reflux. Další studie publikovaná v časopise Journal of International Society of Sports Nutrition tvrdila, že po náročném tréninku došlo ke značnému rozdílu ve viskozitě celé krve po konzumaci vody s vysokým pH ve srovnání s běžnou vodou.
Podle studie zveřejněné v Šanghajském časopise preventivního lékařství může být pití alkalické vody prospěšné pro lidi, kteří trpí vysokým krevním tlakem, vysokým cholesterolem a cukrovkou.

Výhody alkalické vody
Dle uživatelů pravidelného pitného režimu alkalické vody popisují následující výhody:
Alkalická voda má ultrahydratační vlastnosti ve srovnání s normální vodou. To může být prospěšný nápoj pro lidi, kteří denně cvičí a vyžadují více vody v těle. Vědecky řečeno, molekuly vody v alkalické vodě jsou menší a snáze se vstřebávají vašimi buňkami, které pomáhají vašemu tělu rychle se hydratovat.
Mezi výhody alkalické vody patří také posílení imunity. Váš imunitní systém může pomoci neutralizovat kyselost ve vašem těle, která je způsobena špatnou stravou, stresem a toxiny.
O alkalické vodě se říká, že má různé minerály, jako je hořčík a vápník, které jsou důležité pro udržení zdravých kostí.
Alkalická voda obsahuje mnoho účinných antioxidantů, které pomáhají bránit růstu volných radikálů poškozujících buňky v těle, které mohou dále urychlit proces stárnutí.
Jednou z nejdůležitějších výhod alkalické vody je to, že neutralizuje kyselost v našem těle snížením nadměrného obsahu kyselin v žaludku a gastrointestinálním traktu.

Alkalické vedlejší účinky vody
 
Přestože se alkalická voda považuje za bezpečnou pro spotřebu, může mít také negativní vedlejší účinky. A to nadměrným pitím této vody s vysokou PH hodnotou. Jedním z nežádoucích účinků je to, že i když to může být alkalizující vaše tělo, existuje šance, že nadměrná konzumace může narušit přírodní kyseliny žaludku a zabít dobré bakterie.

Zdroj: Food.ndtv.com , Foto: Pixabay

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This