Kokosová voda?

Její účinky jsou stále diskutovaným tématem.

Kokosová voda je čirá tekutina, která se ukrývá ve středu mladých zelených kokosů. Tuto tekutinu najdete i v hnědých kokosech, ale většinou se z ní tekutina proměnila na bílou dužinu a tak místo průměrného 0,5 l je jí tak zhruba 1 dcl. V ČR je k sehnání převážně již balená. 

Díky vysoké přítomnosti draslíku je doporučovaným nápojem po jakémkoliv sportovním výkonu, kde jedna porce kokosu obsahuje více než průměrný střední banán. Draslík jak je obecně známo je elektrolyt, který reguluje funkci svalů a srdce, jejich kontrakce a vysílá nervové signály a vyrovnává tělesnou tekutinu. Kokosová voda obsahuje i další tělu prospěšné složky sodík, hořčík, fosfor, vápník, enzymy a antioxidanty. Při výběru je třeba sledovat složení a zda jde opravdu o čistou/panenskou kokosovou vodu. Ta pravá čistá neobsahuje žádné přidané konzervanty typu E ani cukr. 

Kokosová voda? 1

Kokosová voda je vhodná i po dlouhodobém sezení nebo při velmi vysokých venkovních teplotách jako osvěžující nápoj srovnatelný s vodou. Obě zastávají dle vědeckých výzkumů stejnou hydrataci. 

Kokosová voda i přes různě obsažené složky bude vhodným doplňkem vašeho jídelníčku, který ale zastanou i jiné druhy ovoce či zeleniny a nezatíží tolik vaši peněženku. 

Zdroj článku: Juglifewater, Foto: Pixabay

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This