Domov jako živá bytost

Přijdou, představí se a pak už jen se dívají. Skrze oči vnímají prostor. A pak se stane něco, co já pouvažuji za naprosto přirozenou věc. Zavřou oči. Chtějí vnímat dalšími smysly. Zcela to chápu a ustupuji do pozadí, odeberu se pryč, klidně i ven z bytu nebo z domu a nechám klienty být. Prostě být.

Těší mne, že tento postup zažívám s klienty ( ať už s muži nebo ženami) čím dál tím častěji. Zvláště, když se jedná o koupi bytu nebo domu, ve kterém chtějí klienti žít.

Domov je bránou do pocitu bezpečí, jistoty, odpočinku ale i kreativity. Strávíme v něm značnou část našeho života a proto je důležité, aby jeho energie splývala s tou naší.

Vždy si vzpomenu, když jsem prodávala byt jeden veliký vinohradský byt se 37 vlastníky. Většině vlastníků měli věk od 70 do 90 let. A bylo důležité s nimi často komunikovat, navštěvovat je, aby byli plně informovaní o tom, co se děje, jaký bude další postup. Neuvěřitelná setkání. Mnoho lidí tu bydlelo od nepaměti. Vždy se mne zeptali, „Dáte si kávu, děvenko?“ a pak začali vyprávět. „A tady bydlel muzikant pan Sádlo, a hned vedle pan architekt a nahoře manželé co vlastnili řeznictví, měli tam i hospodyňku, a hodně často jsme se setkávali na dvorku a povídali si, hráli a zpívali… děvenko, tenkrát se opravdu umělo žít….“

Domov je živou bytostí, kde se píší příběhy. Je to nedělitelný, živoucí celek, který propojuje všechny duchovní i fyzické prvky. Nezřídka se stávalo, že v bytech těchto pamětníků bylo místo, jakási svatyně.

Domov je bytost, kde se ukládáme k spánku, kde sníme, přemýšlíme, bdíme, meditujeme, modlíme se , milujeme se. Je to místo, kde jsme to opravdu my a kde chceme být bez žádných přetvářek. Tady se smějeme, ale také trápíme, smutníme, pláčeme. Je to náš příběh života.

Domov je ukázka nás, odrazem toho, jací jsme.

Domov jako živá bytost 1

Jde o malou, ale velmi význačnou část naší planety, živou inteligentní bytost, která nám dává optimální podmínky ke splnění svých úkolů s nimiž jsme na svět přišli. A stejně jako naše celá planeta, tak i místo, ve kterém žijeme, tahle malinkatá část naší planety je citlivá ke všemu, co na ní činíme.

Milujme a chraňme svůj domov, jako i naši zemi.

Jestliže vše existuje v jednotě, pak vědomí země existuje uvnitř nás. A naše vědomí ovlivňuje energii Země stejně tak jako energii našeho domova. Nestaráme-li se o náš domov, ubližujeme především sami sobě. Všechny věci mají svojí auru.

A když mám tu vzácnou příležitost vstoupit do nádherného, činžovního domu, který je naplněn příběhy a krásnou energií, vždy se mi na tváři objeví lehký úsměv, mé tělo se příjemně chvěje jakoby chtělo nasát příjemnou energii, chtělo vědět víc a na chvíli a napořád se stávám součástí příběhů, celistvé bytosti.

Autor: Věra Vránková, Foto: Věra Vránková

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This