6 tipů na ranní rutinu

Existují určité věci, malé věci, které mohou ráno opravdu zlepšit. Vyzkoušejte tyto jednoduché triky a zjistěte, zda vám pomohou mít dobré ráno a skutečně začít den pozitivně:

6 tipů na ranní rutinu 1

Protože ráno dělá celý den

1. Probuzení jemnou melodií

Věděli jste, že probuzení na jemnou píseň/skladbu, místo hlučného pípání nás dělá mnohem šťastnějšími? Dle amerického průzkumu jsme zjistili, že vypnutí pípajícího budíku vám může opravdu pomoci mít hezčí ráno.

2. Čistá zdravá voda před snídaní 0,5l – 0,7l 

Po probuzení vypijte velkou sklenici čisté zdravé vody, nejlépe bez chemie s energetickým potenciálem. Pití vody je jednou z nejjednodušších věcí, které můžete pro sebe udělat. Přináší s sebou největší výhody pro vaše fungování po celý den.

3. Probuďte svoje tělo

Ranní protáhnutí se dnes stává každodenní součástí. Procvičení dodá tělu energii, vitalitu i sílu do celého dne, zvýší pozornost a nakopne metabolismus, čímž vylepší vaše zdraví. Ranní rozcvička je správným krokem a nestojí tolik úsilí. Stačí, když si k tomu ráno trochu dřív přivstanete.

3. Zdravá snídaně

Zdravá a vyvážena snídaně dodá tělu potřebné minerální látky a vitamíny. Tělo tak nastartujete s dostatečným množstvím energie. Pokud se tedy nasnídáte zdravě, prokazujete tím velkou službu pro své tělo a následně se dostaví i psychická pohoda.

A pro labužníky vůně čerstvé, horké kávy je jednou z nejpříjemnějších věcí na světě na ranní probuzení smyslů. Probuzení na tuto vůni má uklidňující účinky.

4. Dopřejte si malý rituál krásy

Móda je zábavná, stejně jako líčení a úprava vlasů. Dejte si dostatek času i na to, abyste se cítili dobře navenek. Takový rituál, který si budete užívat, může vaše rána vylepšit mnohem lépe. Celý den budete vypadat dobře, což vám určitě dodá dobrou náladu.

A USTELTE SI POSTEL

Může to znít hloupě, ale když opustíte svůj byt, když je čistý a uklizený, můžete se cítit lépe v sobě i ve svém životě. 

5. Dávka pozitivního myšlení

Pozitivní myšlení je způsob, jak se díváme na svět. Může to znít hloupě, ale s přístupem sám k sobě se mění i návyky. Jistě mi dáte za pravdu, že většina z nás se chce cítit dobře a mít kolem sebe více důvodů na úsměv. Jednou z technik na dobrý strat dne je i meditace, poslech playlistu, o kterém víte, že vás dělá šťastnými anebo se více zaměřujete sami na sebe. 

Jak se cítíte, jaké máte přání nebo emoce či pocity?

/Než se ráno úplně probudíte, zkuste si pustit hudbu, která vám dělá dobře. Hudba opravdu mění náladu, takže začněte svůj den něčím, co vám dělá radost. Navíc malá spontánní taneční party nikdy nikomu neublížila.

A jaká je tvoje ranní rutina?

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This