DEHYDRATACE ORGANISMU

KOLIK VODY DENNĚ VYPIJETE ?

Sice nepoznám vaši odpověď, ale mohlo by být pro vás klíčové, jaký dopad to může mít pro funkci vašeho těla

Denní pitný režim a proč pokožka a orgány potřebují kvalitní hydrataci?

Kvalita vody a její čistota je pro naše tělo defakto jediné médium, díky kterému dochází k efektivnímu vstřebávání živin, látkové výměně a také k odvádění toxinů.

I přesto, že ojediněle tělo nemá dostatek vody, nedokáže se s tím v některých případech dobře vyrovnat.

Pokud mluvíme o 5% – stačí pouhá pětiprocentní dehydratace a přijdou poměrně závažné problémy: přehřátí, oběhové selhání a šok.

Nedostatek pitného režimu zapřičiňuje dehydrataci, která pak zhoršuje funkce orgánů a duševního zdraví. Jistě více, že tělo je tvořeno, až ze 70% vody. K tělu neodmyslitelně patří buňky. Ty při dehydrataci a přestávají správně fungovat, taktéž zde hraje velkou roli i výživa, nedostatečná očista toxinů, což zapřičiňuje jejich odumírání.

DEHYDRATACE ORGANISMU 1

Dle studie o pitném režimu se zjistilo, že kolem 75 % lidí dokonce ani pitný režim nedodržuje. Většina lidí je tedy lehce či vážně dehydratovaná, aniž by si to uvědomili. Při takovém to dlouhodobém životním stylu dochází ke zdravotním obtížím. Málo kdo z nás však pomyslí na to, že nepije dostatek vody – kvalitní vody, ale raději sahá po pilulce.

Jaké mohou být příznaky případné dlouhodobé tzv. chronické dehydratace?

Bolesti hlavy, špatný spánek, zácpa, vysoký krevní tlak, ledvinové kameny, nadváha, předčasné stárnutí, otoky, poruchy ledvin a nadledvinek.

Nejlepší radou, kterou říkávaly i naše babičky, které žily v době, kdy nebyla příroda ovlivněná dnešním moderním způsobem života a docházelo k harmonizaci a přirozené očistě přírodních zdrojů, zní:

Nečekejte na pocit žízně, pijte během celého dne!

Autor: Monika Zítková

Související článek: Voda jako klíč ke zdraví

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This