O studničce

Pohádka o studničce

Byl jeden v kouzelný les plný zvířátek a pestrobarevných květin. V srdci tohoto lesa se nacházela malá studnička, která skrývala nádherně čistou a osvěžující vodu. Studnička byla opravdovým pokladem a všichni lesní obyvatelé si ji velmi vážili.

V tomto lese žil malý medvídek Max se svými nejlepšími kamarády – zajíčkem Honzou, ptáčkem Kvítkem a veverkou Zuzankou. Byli to odvážní malí dobrodruzi, kteří společně prozkoumávali tajemství lesa.

Jedno horké léto, když slunce pražilo až do nejvyšších výšin, cítili všichni obyvatelé lesa žízeň. Potřebovali něco osvěžujícího, aby mohli pokračovat ve svých hrách a radovánkách. Max a jeho kamarádi se proto rozhodli vydat k jejich místní studničce, aby se napili čisté pitné vody.

Cestou k studničce potkali starou sovu Bětu, moudrou rádkyni lesa. „Kam tak spěcháte, děti?“ zeptala se sova s úsměvem. Max odpověděl: „Máme velkou žízeň a chceme se napít ze studničky, kam chodíváme každé léto.“

„Skvělý nápad,“ řekla sova. „Ale pamatujte, že voda je vzácný dar a je důležité, abyste se o ni starali. Chraňte ji před znečištěním a plýtváním.“

Max a jeho kamarádi přikývli a rychle běželi dál. Když dorazili na místo uviděli jak je voda byla krásně čirá a osvěžující, a všichni se napili s chutí. Najednou si všimli, že nedaleko studničky bylo rozbité sklo a odpadky, které tam někdo zanechal.

„Tohle je špatné,“ řekla Zuzanka smutně. „Musíme studničku uklidit, aby zůstala čistá a krásná.“

Kvítek letěl pro další lesní kamarády a společně začali uklízet kolem studničky. Rozbité sklo a odpadky odstranili a dokonce postavili malou ochrannou zeď, aby nikdo nemohl studničku poškodit.

Ale to bylo teprve začátek jejich dobrodružství. Když se podívali pořádně do studničky, zjistili, že u dna leží malý klíč. A právě tehdy, když se ho Max dotkl, zjistili, že jim otevírá tajnou cestu k podzemnímu království vodních skřítků.

Skřítci byli vděční za to, že Max a jeho kamarádi ochránili jejich studničku. Chtěli jim poděkovat tím, že jim ukážou, jak voda může mít magickou moc. Skřítci naučili zvířátka, jak se starat o vodu a vracet jí energii.

A tak Max, Honza, Kvítek a Zuzanka strávili nezapomenutelné léto, když se učili od vodních skřítků o kouzelném spojení mezi vodou a lesním životem. A všichni obyvatelé lesa si od té doby vážili nejen krásné skvělé studničky, ale i vzácného daru, který mohou mít jen ti, kdo o něj opravdu pečují. A tak se les stal místem, kde spojená síla zvířátek dokázala chránit krásu a čistotu své studničky pro další generace.

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This