S manželi Čermákovými o rozvoji společnosti, která uzdravuje vodu

Lukáš se v našem podcast studiu setkal tentokrát se Zdeňkem a Alenou Čermákovými. Manželi, kteří v roce 2015 založili společnost NHS a rozhodli se uvádět na trh Zdeňkovy vynálezy, na kterých pracoval téměř 30 let.

S manželi Čermákovými o rozvoji společnosti, která uzdravuje vodu

Zdeňkovi je osmapadesát. Dlouhé čtvrtstoletí měl těžkou hlavu. Vyvíjel něco, co svět potřebuje, avšak zároveň tušil, že to nemusí být kladně přijato. 

Zní to paradoxně, že?

„Člověku se nežije lehce, když ví, že dokáže celou planetu oprostit od zbytečné chemie, ať jde o vodohospodářství nebo zemědělství, a zároveň musí přijmout, že dnešní společnost nějak funguje – od marketingu po byznys. Přesto mi to nedalo a jdu dál svou cestou,“ říká.

Ví, na jak křehký led se pustil. Ví to i jeho rodina – všechny děti, a především manželka…

„Když jsem Zdeňka poznala,“ vzpomíná Alena, „a on se mi svěřil se svými objevy, dodal: ,Nemohu s tím vyjít ven. Chci žít klidný život. Nechci, aby mě jednoho dne někdo zastřelil, protože by měl pocit, že mu ničím celý byznys.‘ Na tom jsme spolu pracovali nejdříve – jak odblokovat psychickou bariéru v jeho hlavě a upevnit jeho důvěru v lidi. Jedna věc nám to usnadnila: zjištění, že právě tohle je náš úkol.“

S manželi Čermákovými o rozvoji společnosti, která uzdravuje vodu 1

Dnes slaví pět let na trhu, podařilo se jim prodat už stovky jednotek, které upravují vodu nejen v domácnostech. Co je špatného na vodě, kterou máme běžně k dispozici a proč bychom si ji měli chtít upravit? Jak je náročné rozvíjet společnost v novém odvětví a získat si důvěru klientů? Kolik stál více než dvacetiletý vývoj produktu? Proč jej Zdeněk uvedl na trh až po tak dlouhé době? Jak se naučit žít s tím, když vás má někdo za blázna a nevěří tomu, co děláte? Jak se z malé společnosti stal rodinný business a je vůbec možné v tomto odvětví uspět? 

Více o Jednotce: https://waterfuture.cz/jednotka-stabfor/

Zdroj: www.businessleaders.cz, Foto: Pixabay

Nejnovější

Přihlaste se k odběru

Přihlaste se k odběru

Připojte se k našemu mailing listu a dostávejte nejnovější zprávy a aktualizace od našeho týmu.

You have Successfully Subscribed!

Share This